این مطلب به بررسی علل ریستارت مکرر ویندوز ۱۰ و چگونگی رفع آن می پردازد.
اگر می خواهید از ویندوز رایانه خود استفاده کنید و متوجه شدید که در یک حلقه راه اندازی مجدد بی نهایت گیر(reboot loop) کرده است ، به خصوص اگر علت آن را نمی دانید ، بسیار ناامیدکننده است.
ریستارت مکرر ویندوز ۱۰ (Windows 10) زمانی اتفاق می افتد که مشکلی در راه اندازی صحیح سیستم عامل وجود نداشته باشد.
نسخه های قبلی ویندوز برای حل این مشکل نیاز به نصب مجدد کامل دارند. با این حال ، با ویندوز ۱۰ می توانید به سرعت یک حلقه راه اندازی مجدد بی پایان به علاوه هر مشکل دیگری را که تجربه کرده اید ، عیب یابی کرده و رفع کنید.
چه عواملی باعث ایجاد ریستارت مکرر ویندوز ۱۰ می شود؟
دلایل مختلفی وجود دارد که رایانه شما را در یک حلقه راه اندازی مجدد گیر می کند ، که این اتفاق با عدم بوت شدن صحیح ویندوز پس از روشن شدن رایانه مشخص می شود.
قبل از بازنشانی به صفحه بوت و تلاش برای بارگیری ویندوز ، رایانه به جای راه اندازی معمول ، نمی تواند به صفحه ورود به سیستم برسد. از اینجا به بعد ، سیستم عامل در یک حلقه بی پایان بوت و خراب شدن قرار می گیرد و استفاده از رایانه شما را غیرممکن می کند.
برخی از دلایل ریستارت مکرر ویندوز ۱۰ عبارتند از:
- درایور جدید Windows یا به روزرسانی اخیر درایور
- به روزرسانی ویندوز
- مشکلات مربوط به رجیستری سیستم ویندوز
- نصب نرم افزار جدید
نحوه رفع مشکل ویندوز ۱۰ گیر کرده در حلقه راه اندازی مجدد:
- لوازم جانبی را جدا کرده و کامپیوتر خود را ریستارت کنید.
دستگاه های سخت افزاری که به رایانه شما متصل است مانند چاپگر ، دوربین دیجیتال ، فلش USB یا رم ریدر ممکن است در روند عادی راه اندازی ویندوز تداخل ایجاد کند.
جدا کردن تمام چنین وسایل جانبی از رایانه شخصی و ریستارت مجدد ممکن است به حلقه راه اندازی مجدد بی نهایت کمک کند. می توانید فقط صفحه کلید ، ماوس و مانیتور خود را متصل بگذارید و سپس رایانه خود را از پریز برق جدا کنید.
اگر رایانه شما با باتری مانند لپ تاپ کار می کند ، باتری آن را جدا کنید و سپس دکمه روشن / خاموش را حدود ۱۵ ثانیه پایین نگه دارید تا خاموش شود. باتری را دوباره وارد کنید ، برق را دوباره به کامپیوتر وصل کنید و سعی کنید آن را دوباره راه اندازی کنید.
- صفحه راه اندازی مجدد را دور بزنید.
اگر ویندوز ۱۰ پس از جدا کردن لوازم جانبی و ریستارت همچنان در یک حلقه راه اندازی مجدد گیر کرده است ، می توانید با استفاده از کلید Function (FN) صفحه راه اندازی مجدد را دور بزنید.
هنگامی که کامپیوتر را روشن می کنید ، کلید FN را پایین نگه دارید و در حالی که هنوز کلید را نگه دارید ، روی کلید Windows ضربه بزنید تا راه اندازی مجدد را دور بزنید. اگر این کار کرد ، باید صفحه ورود به سیستم را ببینید و می توانید به طور معمول از رایانه شخصی خود استفاده کنید.
- از Windows 10 Automatic Repair استفاده کنید.
Automatic Repair از ویژگی های بازیابی در ویندوز ۱۰ است که وقتی سیستم عامل قادر به راه اندازی یا بوت شدن نباشد ، شروع به کار می کند و سعی در تشخیص و رفع مشکل دارد. این ویژگی فایل های سیستم از جمله پیکربندی و تنظیمات رجیستری و موارد دیگر را اسکن می کند و سپس سعی می کند مواردی را که مانع کار عادی رایانه شما می شود برطرف کند.
تعمیر خودکار معمولاً بدون درخواست شما شروع به کار می کند ، اما معمولاً پس از چندین بار راه اندازی مجدد به کار خود پایان می دهد. اگر متوجه شدید که ویندوز ۱۰ در حلقه های راه اندازی مجدد گیر کرده و در عرض ۱۵ دقیقه گزینه تعمیر خودکار را مشاهده نمی کنید ، احتمالاً این گزینه بصورت خودکار فعال نخواهد شد.
توجه: در صورت انجام تعمیر خودکار ، هیچ داده ای را از دست نخواهید داد.
همچنین می توانید با USB یا دیسک نصب ویندوز ۱۰ تعمیر خودکار را انجام دهید.
- برای شروع ، منتظر بمانید تا رایانه شروع به کار کرده و آرم اولیه سازنده مادربرد را نشان دهد و سپس گزینه منوی بوت (F12) را را فشار دهید.(در بعضی از مادربردها سازنده کلید های دیگری را برای بوت در نظر می گیرد مانند بوت در مادربردهای ASUS که کلید F8 می باشد.)
- کلید Boot menu را چند بار فشار دهید تا وارد منوی بوت شوید. CD / DVD ROM یا USB را انتخاب کنید.
- هنگامی که رایانه شخصی شما با استفاده از دیسک تعمیر سیستم یا DVD Windows شروع به کار کرد ، یک صفحه سیاه مشاهده خواهید کرد که حاوی این پیام است: “برای راه اندازی از طریق CD یا DVD هر کلید را فشار دهید“.
- هر کلید را فشار دهید و سپس نوع صفحه کلید و زمان درست را انتخاب کنید.
- در مرحله بعدی ، گزینه Repair your computer در صفحه خود را انتخاب کنید.
- و در صفحه Troubleshooting گزینه Advanced Option را انتخاب کنید.
- مرحله آخر: Startup Repair را انتخاب کنید.
اگر استفاده از قابلیت تعمیر خودکار به رفع ریستارت مکرر ویندوز ۱۰ یا مشکل راه اندازی کمک نکرد ، سعی کنید از حالت Safe Mode استفاده کنید.
استفاده ازSafe Mode برای رفع مشکل ویندوز ۱۰ گیر کرده در حلقه راه اندازی مجدد
در حالت Safe Mode یا حالت ایمن ، می توانید به ویندوز ۱۰ دسترسی پیدا کنید و Windows Update ، درایورها یا نرم افزاری را که ممکن است باعث ریستارت مکرر ویندوز ۱۰ شود ، حذف و نصب کنید. پس از ورود به حالت ایمن ، می توانید System Restore را انجام داده و سپس Windows 10 را دوباره نصب کنید ( reinstall )، در صورت موفقیت در این زمینه ، اطلاعات شما از بین نخواهد رفت.
نحوه دسترسی به حالت Safe Mode با استفاده از DVD یا USB نصب ویندوز
اگر پارتیشن بازیابی در هارد دیسک رایانه خود دارید ، می توانید از رسانه نصب برای دسترسی به حالت ایمن استفاده کنید. در غیر اینصورت ، می توانید ISO (فایل قابل رایت کردن) نصب ویندوز ۱۰ را در رایانه دیگری قرارداده و با نرم افزارهایی مانند Rufus و Nero در USB یا DVD ذخیره کنید.
پس از استفاده از سورس نصب ویندوز ، آن را در رایانه خود وارد کرده و مراحل مربوط به تعمیر خودکار را دنبال کنید تا مشکل ریستارت مکرر برطرف شود.
در غیر اینصورت ، هنگام راه اندازی سیستم برای دسترسی به UEFI / BIOS روی Del یا F1 ضربه بزنید و سپس Boot Manager را پیدا کنید. پارتیشن بازیابی را به عنوان دستگاه اصلی انتخاب کرده و رایانه خود را مجدداً راه اندازی کنید.
نحوه رفع مشکل ریستارت مکرر ویندوز ۱۰ ناشی از به روزرسانی ویندوز در حالت Safe Mode
اگر رایانه شما در حالت Safe Mode است ، می توانید با حذف نصب Windows Updates یا درایورها در خط فرمان ، از ریستارت مکرر جلوگیری کنید.
- برای حل ریستارت مکرر سیستم عامل ناشی از به روزرسانی ویندوز ، Command Prompt (Admin) را باز کنید و این دستور را وارد کنید: net stop wuauserv.
- و سپس دستور net stop bits را اجرا کنید.
- پس از دریافت پاسخ ، به پوشه C:\Windows\SoftwareDistribution رفته و تمام محتویات پوشه را پاک کرده و ویندوز ۱۰ را مجدداً راه اندازی کنید.
هنگامی که مشکل حلقه ریستارت مکرر ویندوز بعد از نصب برنامه ایجاد می شود و حل مشکل از طریق Safe Mode
اگر قبل از شروع حلقه ریستارت مکرر ویندوز برنامه ای را نصب کرده بودید ، می توانید نرم افزار را در حالت Safe Mode حذف نصب کنید و ویندوز دوباره به طورعادی شروع به کار نماید.
برای انجام این کار ، به حالت Safe Mode رفته و روی برنامه در منوی شروع کلیک راست کرده و حذف برنامه ( uninstall ) را انتخاب کنید.
هنگامی که حلقه ریستارت مکرر توسط نصب درایور سخت افزاری ایجاد می شود و حل مشکل از طریق Safe Mode
درایورهای سخت افزار نیز ممکن است باعث حلقه ریستارت مکرر ویندوز شوند ، به خصوص اگر منسوخ شده باشند.
- برای حل این مشکل در حالت Safe Mode ، بر روی Start راست کلیک کرده و Device Manager را انتخاب نمایید و به تنظیمات دستگاهی که به تازگی درایور آن را نصب نموده اید ، بروید.
- روی دستگاه کلیک راست کنید ، Properties را انتخاب کنید.
- بعد ، از تب ها Driver را انتخاب کرده و سپس Roll Back Driver را انتخاب کنید.
- در صورت عدم موفقیت ، روی دستگاه کلیک راست کنید ، گزینه Disable Device را انتخاب کنید. Uninstall Driver را انتخاب کرده و سپس رایانه خود را مجدداً راه اندازی کنید.
امیدواریم با استفاده از هر یک از راه حل های ذکر شده در اینجا بتوانید حلقه ریستارت مکرر ویندوز را برطرف کنید و رایانه شما مجدداً به طور طبیعی کار کند. پس از رفع مشکل حتما با استفاده از برنامه های کمکی و یا برنامه های موجود در ویندوز از فایل های مهم خود نسخه پشتیبانی تهیه نماید.
در صورتی که با مطالعه این مقاله مشکلات شما مرتفع نگردید و نگران از دست رفتن اطلاعات حساس خود هستید، می توانید از کارشناسان و متخصصان حوزه انفورماتیک گروه ویژن کمک بگیرید.